Cursussen

Cursussen

JGZ organiseert regelmatig korte cursussen en themabijeenkomsten om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Ouders kunnen gebruik maken van de cursussen die gegeven worden in hun eigen gemeente.

Online cursus

Samen voor een sterke start

De geboorte van een baby is één van de meest bijzondere ervaringen in het leven; een periode vol met plezier en verwachtingen. Echter, ouder worden kan ook stress en uitdagingen met zich meebrengen.

Peuters, lief maar lastig

Peuters ontdekken zichzelf. Ze krijgen een eigen willetje. Dat is goed, maar voor ouders niet altijd makkelijk. Wat doe je als je kind een driftbui heeft? Niet wil eten? Of steeds uit bed komt?

Online cursus

Omgaan met pubers

Wil je meer weten over wat er in het hoofd van je puber omgaat en hoe je samen kunt zorgen voor een fijne sfeer in huis? Dan is deze online cursus iets voor jou.

Fijn vrienden

De training ‘Fijn vrienden’ is ontwikkeld voor kinderen van groep 4 en 5 die soms wat onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben, angstig of soms somber zijn. Wij werken aan weerbaarheid, het stimuleren van het zelfvertrouwen, het versterken van de emotionele veerkracht en het opbouwen van probleemoplossende vaardigheden.

Sociaal weerbaar

Vindt jouw kind het moeilijk om voor zichzelf op te komen en 'nee' te zeggen? Tijdens de sociale weerbaarheidstraining leert je kind uit groep 6, 7 of 8 deze vaardigheden te ontwikkelen.

Ouder Team

De geboorte van een baby is een unieke en vreugdevolle ervaring in het leven, maar ouder worden brengt ook stress en uitdagingen met zich mee. In een relatie ben je niet alleen partners, maar ook ouders, wat vraagt om het vinden van een nieuwe balans.

Peuter in zicht

In de cursus Peuter in zicht staat de ontwikkeling van je peuter centraal. Het is een interactieve cursus, waarin je ook ervaringen uit kunt wisselen met andere ouders.

Online cursus

Opvoeden en Zo!

Tijdens Opvoeden en Zo leer je meer over aandacht geven, regels stellen en ongewenst gedrag ombuigen. Hoe fijn zou het zijn als er soms meer rust en gezelligheid in huis is.

1
1