Cursussen

Cursussen

JGZ organiseert regelmatig korte cursussen en themabijeenkomsten om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Ouders kunnen gebruik maken van de cursussen die gegeven worden in hun eigen gemeente.

Online cursus

Peuter in zicht

Heb je een leuke, maar pittige peuter die graag ‘nee’ zegt, alles zelf wil doen of heel boos wordt als het niet gaat zoals hij of zij wil? Dan leer tijdens deze cursus weer zicht op je peuter te krijgen!

Peuter in zicht

In de cursus Peuter in zicht staat de ontwikkeling van je peuter centraal. Het is een interactieve cursus, waarin je ook ervaringen uit kunt wisselen met andere ouders.

Sociaal weerbaar

Vindt jouw kind het moeilijk om voor zichzelf op te komen en 'nee' te zeggen? Tijdens de sociale weerbaarheidstraining leert je kind uit groep 6, 7 of 8 deze vaardigheden te ontwikkelen.

Online cursus

Een kijkje in het puberbrein

Wat verandert er allemaal in de puberteit? Je ontvangt tijdens deze thema-avond informatie over de diverse ontwikkelingen van het puberbrein en het gedrag van je puber. Ook wordt besproken hoe je communicatie met je puber kunt verbeteren.

Online cursus

Wijs met media / Puber

Een webinar voor ouders van pubers vanaf 11 jaar over het gebruik van media in de breedste zin van het woord. Zijn er discussies over het telefoongebruik? Wat gebeurt er allemaal online, hoe wordt social Media gebruikt? Wat is sexting en grooming? Een informatieve avond waarin kennis wordt gedeeld, en er in gesprek wordt gegaan over je rol als ouder.

Slaap kindje slaap!

Veel peuters hebben wel eens moeite met inslapen of doorslapen. Ze slapen een periode minder goed. Dat is heel normaal. Maar een peuter krijgt ook een eigen willetje.

Puber in huis

Wat verandert er allemaal in de puberteit? Je ontvangt informatie over de diverse veranderingen in de puberteit en de ontwikkeling van het puberbrein. Hoe houd ik contact met mijn puber en hoe ga ik om met het gedrag van mijn puber?

Online cursus

Peuter-ontwikkeling

Bij deze thema-avond staat de ontwikkeling van je peuter centraal. Het is een interactieve avond waar ervaringen met andere ouders uitgewisseld kunnen worden. We zullen met elkaar ingaan op de lastige momenten waar je als ouder van een peuter mee te maken kan krijgen.

Online cursus

Positief opvoeden

In de online cursus Positief Opvoeden leer je als ouder om oorzaken van gedragsproblemen te herkennen. Ook krijg je tips om gewenst gedrag te stimuleren en om te gaan met ongewenst gedrag.